Prisvinnere

Prisen ble første gang utdelt i 2008, og prisvinnerne er:

Prisvinner 2018: Finn Gunnar Nielsen tildeles prisen for hans banebrytende forskning på og utvikling av fornybar energi, spesielt innenfor flytende vindturbiner.
Les hele begrunnelsen
Prisvinner 2016: Tore Lærdal i Lærdal-gruppen tildeles prisen på basis av Lærdals målrettede og nyskapende arbeid med utvikling og bruk av teknologi som verktøy i behandlings- og opplæringsutstyr for livreddende førstehjelp og i fostermedisin.
Les hele begrunnelsen
Prisvinner 2015: Trond Jørgensen tildeles prisen for Banebrytende teknologi gjorde norsk oppdrett fri for antibiotika
Les hele begrunnelsen
Prisvinner 2014: Arne Halaas tildeles prisen for innovasjoner innen søketeknologi.
Les hele begrunnelsen.
Prisvinner 2013: Hans Christen Rønnevik får prisen for sin rolle i utviklingen av en ny letemodell som blant annet har førte til funnet av Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen. Dette er et resultat av Rønneviks banebrytende arbeid med stort innovasjonsinnhold innen olje- og gassleting.
Les hele begrunnelsen.
Prisvinner 2012: Jon Gjedebo for utvikling og kommersialisering av det automatiserte boresystemet Cyberbase som er blitt standard for boreindustrien i Norge og for den globale offshore olje- og gassindustrien.
Les hele begrunnelsen.
Prisvinner 2011: Kjell Arne Ingebrigtsen, Bjørn Angelsen og Kjell Kristoffersen for at de på hver sin måte har gitt vesentlige bidrag til å bygge opp et kunnskapsbasert og industrielt miljø knytt til bruk av ultralyd i medisinsk bildebehandling.
Les hele begrunnelsen.
Prisvinner 2010: Arne Smedal og Kåre Syversen utvikling og kommersialisering av to ulike banebrytende norske marintekniske konstruksjoner
Les hele begrunnelsen.
Prisvinner 2009: Knut Bjørlykke for hans forskning innen sedimentologi og petroleumsgeologi.
Les hele begrunnelsen.
Prisvinner 2008: Yngvar Gundro Lundh for sin deltakelse i utviklingen av Internett.
Les hele begrunnelsen.