[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»][fusion_text]Torsdag 10. november arrangerte NTVA – i nært samarbeid med Universitetet i Tromsø (UiT) og BFE-fakultetet samme sted – et seminar i lokalene til den tidligere fiskerihøyskolen. Det var et ettermiddagsseminar som gikk fra kl 1500-1900.

Første innleder var Edel Elvevoll som er dekan ved BFE. Hun snakket om den marinene matproduksjonen sett i lys av energibruk, befolkningsvekst og økt behov for mat.

Hans Christian Eilertsen som er professor ved UiT fortalte om sjøklima-variasjoner i de nordlige områdene frem til 2016.

Jørgen Schau Christiansen som også er professor ved UiT redegjorde for arktisk fisk og fiskerier i lys av klimaendringene.

Gunnar Sander stipendiat ved UiT  tok opp temaet arktisk skipsfart og spurte om øst-vest-seilinger i Polhavet var en opphauset århundregammel drøm.

Jannike Falk-Anderson snakket om plast og forsøpling av det marine miljøet og hvilke konsekvenser dette kan har for de marine næringene.

Bjørn Hersoug – professor ved UiT – drøftet om klimaendringer ville skape behov for nye forvaltningsregimer og nytt politisk håndtverk i nord.

Professor Trond Ø. Jørgensen var møteleder.

 

Bjørn Hersoug

Bjørn Hersoug

Fra amfiet

Fra amfiet

Gunnar Sander

Gunnar Sander

Food gap challenge

Food gap challenge

Jørgen Schou Christiansen

Jørgen Schou Christiansen

Jannike Falk Anderson

Jannike Falk Anderson

Michaela Aschan

Michaela Aschan

Plast i havet

Plast i havet

Trond O Jørgensen

Trond O Jørgensen

Hans Chr Eilertsen

Hans Chr Eilertsen

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=»1_1″ last=»yes» spacing=»yes» center_content=»no» hide_on_mobile=»no» background_color=»» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» background_position=»left top» hover_type=»none» link=»» border_position=»all» border_size=»0px» border_color=»» border_style=»» padding=»» margin_top=»» margin_bottom=»» animation_type=»» animation_direction=»» animation_speed=»0.1″ animation_offset=»» class=»» id=»»][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]